Tipuri de rochie de mireasa

19 Jul

In functie de mesajul pe care vrei sa il transmiti  la nunta ta trebuie sa fii atenta la diversele accesorii pe care ti le alegi. Rochia de mireasa este cel mai important mesager pe care il folosesti in ziua cea mare.

Rochia pe care ti-o prezinta fotografiile de mai sus este reprezentativa pentru mireasa care de mic copil si-a visat nunta si s-a vazut imbracata in rochia potrivita. Este rochia tip printesa, rochia in forma literei A. Partea de sus este mulata pe corp pentru a se desprinde in falduri largi la baza. Este una din cele mai des folosite forme pentru ca se potriveste aproape oricarei siluete. Mentru minione este potrivita pentru ca folosind pantofii cu tocul potrivit poate inalta. Pentru persoanele cu forme plinute este potrivita pentru ca nu evidentiaza soldurile.

Rochia de mireasa tip “Empire” accentueaza bustul, avand o bentita chiar sub linia sanilor. Se largeste treptat de sub linia bustului si cade in falduri elegante. Este recomandata mireselor cu talie nu prea stramta pentru ca mascheaza in mod fericit aceasta zona, inaltand silueta. Pentru ca se desprinde de corp este mai putin recomandata femeilor cu forme tip clepsidra. Tinerele cu bust mic pot recurge cu succes la acest tip de linie pentru ca atentia va fi atrasa spre gat, alungindu-l.

 

Rochiile tip sirena sunt stranse pe corp de la linia bustului pana la genunchi, departandu-se de corp doar aproape de sol. Varianta “trompeta” se detaseaza de forma corpului in zona coapselor. Acest tip de croi este potrivit mireselor inalte pentru ca se muleaza pe corp si nu mascheaza micile imperfectiuni ale formelor. Este contraindicat acest model tinerelor robuste sau celor care au soldurile proeminente. Ideal este ca mireasa care recurge la acest tip sa fie inalta si sa aiba forma de clepsidra.

 

Rochia de mireasa clasica, de tip bal, este cea pe care cele mai multe persoane si-o reprezinta in legatura cu acest subiect. Faldurile ample sunt gandite in asa fel incat miresele putin mai corpolente sa se simta in siguranta, intrucat crinolina ascunde formele ample. Este de asemenea potrivita mireselor cu solduri inguste pentru ca poate induce iluzia unor forme de mare feminitate. Exista numeroase variante ale rochiei de bal, unele se dispenseaza de crinolina inlocuind-o cu un artificiu sofisticat: prelucrarea trenei in forme elegante, ample.

 

Rochia tip coloana sau teaca este gandita fie pentru a cobora in linie dreapta de la linia bustului pana la pamant, fie pentru a se mula pe toate formele miresei. Cele doua variante sunt obtinute prin natura materialului ales (evident materialele elastice sau croite cu pliuri se vor adapta formelor) dar si prin inzestrarea naturala a miresei. In general miresele indraznete vor alege acest model de rochie pentru ca toate formele sunt expuse vederii, in cazul variantei mulate, sau, dimpotriva, linia corpului va fi una dreapta, in cazul rochiei din material rigid care se pune pe un corp subtire, mai putin feminin.

 

Rochia din imaginile de mai sus este croita astfel incat torsul sa fie pus in evidenta printr-o croiala in V. De regula acest tip de rochie ascunde burtica prin faptul ca permite coborarea liniei taliei cu cativa centimetri. Este ideala pentru miresele inalte care vor sa obtina alura de clepsidra, accentuandu-le feminitatea. Este contraindicata mireselor scunde pentru ca scurteaza lungimea picioarelor.

Fi primul care comenteaza!

Spune-ti parerea